Editor de Bunuri

Sucursala de Transport CLUJ

Obiect de activitate: - Gestionarea retelele electrice de transport din judetel: Cluj, Bihor, Maramures, Satu Mare si Salaj si partial Mures acestea constând din 10 statii de conexiuni si transformare de 220-400 kV si linii electrice aeriene de 220-400 kV în lungime totala de 951,537 km. 

Dintre cele 10 statii din gestiune puse în functiune între anii 1969-1983, 4 au tensiunea superioara de 400 kV ( Statia Rosiori, statia Oradea Sud, statia Cluj Est si Statia Gadalin), iar celelalte 220 kV. Statia 400/220 kV Rosiori deserveste consumatorii judetelor din zona de nord-vest a tarii (Maramures, Satu Mare, Salaj ) si reprezinta un nod important al SEN în contact direct cu reteaua electrica internationala prin LEA 400 kV Rosiori-Mukacevo. 

Realizari:
Retehnologizarea liniilor electrice de transport aflate in gestiunea ST Cluj, prin repararea protectiei anticorosive a stâlpilor, repararea fundatiilor, completarea cu elemente noi a lanturilor de izolatoare cu elemente deteriorate. Pe arterele principale la aceste linii au fost schimbate conductoarele de protectie existente cu conductoare incluzând fibra optica, contribuind astfel la realizarea retelei de fibra optica a companiei. 

Linii directoare pentru proiecte de investitii:
constructia unei noi Linii Electrice Aeriene de 400 kV Oradea (RO) - Bekescsaba (HU) care va lega Sistemul Electroenergetic din Romania cu Sistemul din Ungaria si a unei statii de interconexiune de 400 kV Nadab; . Noua linia de interconexiune este una din prioritatile programului de guvernare in domeniul energiei electrice si va promova largirea relatiilor comerciale dintre Romania si Ungaria, aceasta noua linie fiind un element semnificativ de infrastructura pentru piata europeana de electricitate care devine din ce mai mai unificata. Linia electrica de interconexiune va intari cooperarea regionala si cresterea sigurantei in functionare a sistemului interconetat UCTE. 
retehnologizarea statiei de 400/220 kV, Rosiori, care deserveste consumatorii din zona de nord-vest a tarii (Maramures, Satu mare, Salaj) si reprezinta un nod important al SEN, in contact direct cu reteaua electricas inernationala prin LEA de 400 kV Rosiori-Mukacevo. 


Director: Claudia Gina ANASTASE
Adresa: Str. Memorandumului nr. 27, Cluj, Cod 400114
Telefon: 0264 405 505
Fax: 0264 405 500
Email: scluj@transelectrica.ro